tirsdag den 28. marts 2017

Forårskoncert 2017

Begge piger er (mere eller mindre vrangvilligt) medlemmer af deres skolekor. Koret, som er opdelt i Lillekor, Mellemkor og Storekor, spænder over mere end 130 elever fra 1.- 9. klasse og de øver en lille times tid om ugen efter skoletid i halvdelen af skoleåret.
Deres flid munder ud i to store koncerter, som bliver afholdt i Medborgersalen om foråret. Dette års koncerter fandt sted torsdag og fredag i sidste uge og Rasmus og jeg overværede begge to. Farmor og mormor var også med til koncerten fredag aften.
Koret er meget dygtigt og deres repertoire er både omfattende og svært. I år sang de bl.a. George Michael "Freedom", Muse "Uprising", Gnags "Danmark" og USA for Africa "We are the world" samt mange andre.
Jeg synes, at det er en kæmpefornøjelse at høre børnene synge og jeg kan slet ikke sidde stille.
Nu, hvor korsæsonen er forbi, dukker spørgsmålet op: "SKAL vi gå til kor næste år?" efterfulgt af Der må jeg tilstå, at jeg, så længe jeg overhovedet kan, vil tage en executive decision og sige "Ja sgu! Der er ingen gode grunde til at lade være. Som jeg ser det, er det lutter positivt for dem:

- Det er er gratis fritidstilbud faciliteret af skolen
- Der er masser af læring i at synge i kor - både fagligt og socialt
- Man arbejder på tværs af årgange - kendskab giver venskab
- Man bliver glad når man synger
- Man lærer bedre med musik i sit liv (musik er idræt for hjernen)
- Man kommer på en korlejrskole hvert år
- Man optræder i professionelt regi (stor scene, billetter, publikum, band, lys og lyd)
- Man er en del af noget stort (koret er (en af) skolens stolthed)
- Der er plads til alle
- Man får stensikkert en kæmpe succesoplevelse

Alle disse fornuftige argumenter preller ganske vist af på to tossede tøser, der hellere vil fjale med veninderne eller spille (endnu mere) ipad.
Men jeg står fast og vil insistere på, at de 45 minutter om ugen er givet godt ud. Jeg vil ikke udelukke at bestikkelse kan komme på tale.
What ever works!

Se en video fra Forårskoncerten HER


Ingen kommentarer:

Send en kommentar