fredag den 31. marts 2017

HvidløgssuppeSuppe har ikke været en del af vores menukort herhjemme i mange, mange år. Årsagen har primært været, at manden i huset ikke er vild med suppe. Min svigermor en beretning fra da Rasmus var en lille dreng og de var inviteret til middag. Værtinden havde brugt timer på at koge en lækker, klar suppe og da Rasmus blev budt svarede skarnsungen "Nej tak, jeg spiser ikke varmt vand".
Så, det har ikke været suppe jeg har gidet at servere. Indtil nu. For, nu er det sådan at vi har et overtal af suppeelskere i vores lille husstand. Så ud fra en demokratisk beslutning er der nu atter suppe på menuen.
Jeg vil medgive så meget, at det meget sjældent er de klare supper jeg serverer (uhm, en hjemmelavet hønse- eller oksekødssuppe er ellers lækkert). Nej, jeg laver bl.a. ministrone-, tomat-, jordskokke/blomkåls- og hvidløgssuppe. I går fik vi netop hjemmelavet hvidløgssuppe. Det smager helt fantastisk og man skulle efter sigende ikke få hvidløgsånde dagen efter.
Suppen er flødelegeret (og heri ligger magien i stort set alle mine supper: fløde!) og jeg serverer den med baconcrunch (bacon er endnu en magisk madvare) og brød. Suppen mætter godt, to skåle så er du mæt.
Jeg har fået henvisningen til opskriften fra en ven der havde lavet den som forret nytårsaften.

Opskrift

1 ml. stort løg  
2 spsk smør  
12 fed hvidløg
2 spsk mel  
3/4 l hønsebouillon   
1/4 l piskefløde  
salt og peber  
1 drys friskrevet muskatnød  
1 spsk citronsaft  
2 spsk revet ost (emmentaler)
1 tsk oregano   

Pil og hak løget fint. Svits det gennemsigtigt i smørret. Pil hvidløgene, del dem i kvarter, og steg dem med et øjeblik. Rør melet i, og svits det gyldenbrunt. Rør bouillon og fløde i. Kog suppen ved svag varme under låg i 20 min. Blend suppen, og smag den til med krydderier, citronsaft og revet ost. Kom suppen tilbage i gryden, og varm den igennem.  

NB: bliv ikke forskrækket over de mange fed hvidløg, de får en mild smag, når de koges.  

Originalopskriften findes HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar