tirsdag den 28. marts 2017

Volleystævne

Begge vores piger går, ud over kor, også til sport. Jeg er meget inspireret af min faster Inge, som fortalte at hun insisterede på, at hendes drenge skulle gå til mindst én sportsgren. Og så var det lige meget hvad det var.
Det synes jeg er en god filosofi, så den har jeg adopteret. Mille går hhv. til springgymnastik og til ridning (med klubben) og Maja går til volleyball. Det er lidt af et tilfælde at Maja endte til volley, det var et par veninder der fik hende med på idéen. Før spillede hun fodbold også med veninder på holdet.
Det er faktisk forskellen på mine tøser - Mille er ikke så optaget af, om der er andre hun kender, hun er mere fokuseret på om hun har lyst til sportsgrenen. Maja derimod vægter kendskab til andre højere end sportsgrenen. Heldigvis er hun generelt rigtig god til boldsport, også til volleyball.
Ligesom med kor, har vi også med sport debatter om hvad man skal og ikke skal. Ikke så meget med Milles spring, for der er en benhård forventning fra trænerne om at man deltager i alle træninger og stævner. Til volley er det lidt mere loose fra (de meget unge) trænere side og det lægger desværre opgaven lidt over på os som forældre.
Vi har længe haft en løbende snak om deltagelse i volleystævner. Maja vil sgu ikke! "Kun hvis veninden skal med". Det er måske fair nok, men det er svært at få to familiers kalendere til at gå op i en højere enhed. Og, da der nu var et stævne på hjemmebane i lørdags, synes jeg det var oplagt for hende at deltage. Veninden kunne ikke, så vi havde en laaang proces med at få hende overtalt. Til sidst stillede hun et ultimatum: "Der skal være én fra familien til stede HELE tiden". Hmm. Det accepterede vi. Heldigvis havde vi forstærkning i bedstemødrene, der trofast sad og så adskillige volleykampe.
Det fede er, at Maja så superglad ud under hele stævnet og at hun faktisk var rigtig god og udviklede sig meget i løbet af dagen. Både i forholdet til spillet og hendes med- og modspillere. Så det var faktisk en succesoplevelse.
Jeg tænker også, at jeg fint kan sidde i en sportshal en hel dag. Jeg skal bare have et strikketøj, en podcast samt mad og drikke med. Så er vi kørende!

Se en volleyvideo med Maja fra stævnet HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar