torsdag den 6. april 2017

Bridgewalking


I lørdags var min mor og jeg på noget af en oplevelse sammen. Min mor er altid frisk på hvad som helst, så da jeg fik det skøre indfald at vi skulle på Bridgewalking på Lillebæltebroen, sagde hun straks ja!
Vi havde booket tid til kl. 14 og der stod vi klar ved mødestedet på Galklintsvej i Middelfart. Mødestedet var en del af et lækkert naturcenter, som er et besøg værd.
Vi var i alt 20 der skulle op og gå på den gamle Lillebæltsbro. Vores guide hed Birthe og hun udleverede dragter og radioer til os og gav os de nødvendige sikkerhedsinstrukser. Bl.a. måtte man ikke have nogen som helst former for løsdele med der op. Ikke en gang et papirlommetørklæde, da det kan flyve ned på vejbanen og forårsage hårde opbremsninger. Mobiltelefoner og kameraer var også forbudt, men Birthe tog billeder undervejs, som vi efterfølgende har kunnet downloade.
Vi havde hver en øresnegl i det ene øre hvor vi kunne høre guiden fortælle om landskabet, broens tilblivelse og meget andet. Vi havde i vores seletøj (hedder det mon det?) i rem med en kugle for enden. Denne kugle skulle vi køre ind i en skinne ved turens start og den sikrede, at ingen kunne falde ned.
Turen gik op ad trapperne indtil vi nåede 60 meter over vandoverfladen. Her gik vi i gåsegang på en ca. 50 cm. bred gangbro, der er opført til formålet. Vejret var forrygende flot med solskin og ganske vindstille. Jeg skulle lige vænne mig til højden, men min mor tog turen i stiv arm. Også når broen dirrede, når der kørte et tog over (det gør der i øvrigt hvert 10 minut).
Udsigten deroppe fra var naturligvis fænomenal og det var en rigtig dejlig og speciel oplevelse, som klart kan anbefales. Læs mere om Bridgewalking HER.
Efter turen kørte vi over den gamle Lillebæltebro med taget nede, så vi rigtig kunne se op på hvor vi nys havde vandret. Vi kørte til Fredericia, hvor vi fandt en lille café ved vandet, hvor vi spiste en sen frokost/ tidlig aftensmad og fik en herlig kold fadøl til.
Derefter kørte vi hjem til min mor, hvor vi hyggede os med Irish Coffee. En rigtig herlig dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar