torsdag den 6. april 2017

Handy bøtter til mad


Når jeg laver aftensmad, laver jeg ofte rigeligt således at vi har lidt til fryseren eller til madpakker dagen efter. Det er jo ikke sværere eller meget mere tidkrævende at lave store portioner synes jeg.
Her i starten af ugen lavede jeg en omgang chili con carne og det blev en del til overs. Vi har indkøbt nogle smarte engangbøtter som passer perfekt til en portion til madpakken. Bøtten kan endda være i børnenes madkasser, så det er superfint. Jeg køber dem på nettet til lidt over en krone stk. inkl. fragt. Bøtterne er også fine, når man skal lave en lækker picnickurv eller når man bare har en lille rest mad i form af et par kartofler, et par frikadeller mv.
Den eneste betænkelighed jeg har ved at bruge disse bøtter, er at det formentlig ikke er helt miljømæssigt korrekt. Det er vist ingen hemmelighed at menneskeheden er ved at ødelægge planeten ved malplaceret plastic, ikke mindst i verdenshavene.
Jeg trøster mig lidt ved, at disse bøtter mindsker madspild i vores familie. Vi sørger desuden naturligvis for, at smide de brugte bøtter i skraldespanden efter brug. 
Til gengæld bruger jeg meget sjældent staniol og aldrig i madpakkerne, hvor jeg bruger madpapir. Staniol er lavet af aluminium og er meget ressourcekrævende at fremstille og også vanskeligt at komme ordentlig af med, da det smelter fast i ovnene på Forbrændingen. 
Jeg er ihvertfald begejstret for mine fine bøtter og jeg bliver helt glad, når jeg kan fylde dem med lækker mad til os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar