mandag den 10. april 2017

Roadtrip til Sydsverige

Vi er så heldige at have Påskeferie alle fire og vi er taget på et mini-roadtrip til Sydsverige. Det har vi talt om længe og nu blev det endelig en realitet. Vi har booket to overnatninger og skal køre og se en del undervejs.
Vi kørte hjemmefra lidt før kl. 10 og kørte langs Skånes kyst syd og øst på. Vi gjorde vores første holdt i Ystad, hvor vi købte Lösgodis til 5,99 svenske kr/ 100 g.
Derefter kørte vi til Kåseberga, hvor vi gik op til den utroligt smukt beliggende skibssætning Ales Stenar.
Turen fortsatte videre langs kysten, hvor vi gjorde holdt ved Sandhammeren, som er et område meget lig Dueodde på Bornholm. Vi kunne faktisk se Bornholm i det fjerne.
Vi gjorde også holdt ved et helleristningsfelt, hvor vi kunne se de fine bronzealderbilleder af skibe, heste, økser o.m.a.
I Vik gik vi ud og så den naturlige, men mærkelige klippeformation der kaldes Prästens Badkar. I Kivik så vi den enorme (restaurerede) kongegrav fra Bronzealderen og ikke langt derfra, i Degeberga, gik vi ud til et fint vandfald. Derefter kørte vi til et område der hed Pulken. Jeg havde læst mig til, at man her muligvis kunne være heldig at se traner. Og sørme så! Der var tusindvis af traner der fik på deres lange ben og spiste mad. De truttede højlydt med deres karakteristiske lyd og fløj og landede i et væk. Vi er ret fascinerede af den fine fugl, som vi jo har været så heldige at se trække over vores egen have derhjemme. Efter at have set os mætte i traner gik vi mod bilen. Her kom der sørme tre storke flyvende og landede på en nærliggende mark. Vi har virkelig set mange specielle fugle i dag, inkl. rød glente op til flere gange.
Så gik turen mod Karlskrona, hvor vi skal bo i nat. Vi tjekkede ind lidt efter kl. 20 og gik derefter ret hurtigt ud og spiste aftensmad. Vi provianterede lidt i ICA (bl.a. mere lösgodis, denne gang til 3,99/ 100 g. = knap tre danske kr!!!) og så gik vi tilbage til hotelværelset, hvor vi nu hygger. Vi er trætte efter en rigtig god og spændende dag, men glæder os til endnu en af slagsen i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar