onsdag den 12. april 2017

Shoppetur i Växjö

I dag var den sidste dag i vores mini-roadtrip til Sydsverige. Vi sov utroligt godt på hotellet i Växjö og vågnede friske og veludhvilede i morges. Vi spiste en god morgenmad i restauranten og derefter hoppede pigernes i hotellets lille pool. De plaskede rundt og legede og var også en tur i sauna. Rasmus fik sig også en dukkert. Vi pakkede sammen og checkede ud og kørte de få hundrede meter til vores primære udflugtsmål denne dag - et shoppingcenter! Det var regnvejr og dermed perfekt shoppevejr. Vi havde luret vejrudsigten hjemmefra og planlagt shoppeturen til stor glæde for pigerne.
Vi fik alle nogle poser med hjem og det var kun lige, at alt kunne være i det i forvejen hårdtprøvede bagagerum. Godt det ikke var vejr til at køre med kalechen nede.
Vi gik også en tur i Växjös gågader inden turen gik videre mod Danmark. Hjemturen gik lige igennem Älmhult, hvor Ingvar Kamprad i 1943 grundlagde den lille biks han kaldte IKEA. Vi gik ind og købte os en kop eftermiddagskaffe og Mille brugte 7 kr og Maja 3 kr i deres "Fynd"varehus (den eneste i verden), hvor de sælger udgåede og ukurante varer til reduceret pris.
Vi kørte af motorvej E4 sydover og ved afkørsel 73 ligger der et fly. Det er ikke et hvilken som helst fly. Begge unger sad og småblundede da vi parkerede foran flyet og proklamerede, at det skulle vi op i. De gloede noget og fortalte bagefter at de troede at det enten var en restaurant eller en udstilling. Men nej. Det var en lösgodis butik! Det var sjovt at se deres ansigter da de åbnede flydøren og så, at flyet var fyldt med slik.
Vi smed alle hæmninger og købte 2,6 kg slik til 128 svenske kr (= 4,95 skr/ 100 g). Føj altså!
Således forsynet, kørte Rasmus os hjem og vi var hjemme omkring kl. 19.45.
Vi har simpelthen haft den mest fabelagtige tur sammen. Sverige er helt fantastisk synes vi. Et meget smukt land med venlige og søde mennesker overalt hvor vi kom frem.
Det er bestemt ikke sidste gang vi tager på sådan en tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar