fredag den 14. april 2017

Souvenirs fra Sverige

Vi har hjembragt ikke så få souvenirs fra Sverige. Ud over kvalmende mængder af lösgodis, en mellemørebetændelse, billig Nutella og kakaodryck, Djungelolja, udbyttet af shoppeturen i Växjö, adskillige kilo sten (vi eeeelsker sten) samt et par dåser med en "lækker" svensk specialitet (mere om det senere) har jeg også købt lidt svensk keramik. Jeg faldt over to fine platter med blomstermotiv i en Röda Korset butik på Köpmangata i Mörbylånga på Öland. Da jeg ikke kunne vælge, købte jeg begge til ialt 20 svenske kr.
Vi fandt forøvrigt genbrugsbutikken ved et tilfælde, da vi var på lokationhunt.
Vi spiste jo frokost på en lille café i Mörbylånga og mens vi gjorde det, bladrede jeg i lokalavis Ölandsbladet. Her kunne jeg læse, at der få dage forinden havde været skuddrama få hundrede meter væk fra caféen. Ingen var kommet til skade, men der var blevet affyret skud mod en frisørsalon om natten. Vi kunne ikke modstå fristelsen og gik forbi og kunne se skudhullerne i væggen.
Lige overfor ligger genbrugsbutikken, hvor jeg købte mine platter. Den ene er en grøn platte med fem lyserøde blomster fra Jie-keramik og den anden er brunlig med to forskellige blomstermotiver signeret med navnet "Sally Bergdahl".
Mine tanker med platterne var, at de skulle hænge i sommerhuset. Og jeg har nu fået hængt dem op, den grønne på badeværelset og den brune i stuen.
De er så yndige synes jeg og minder os nu om den skønneste tur til Sverige.

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag gjorde en Google-sök på min farmors systers namn och hittade hit. Sally Bergdahl hette hon :-) Sally var född i Kiruna i början av 1900-talet. Hon bodde många år i en gammal skola utanför Kalmar där hon hade sin keramikatelje. Roligt att se att hennes konst är uppskattad och har hittat vägen över till Danmark :-D
  Mvh Sofia Bayard

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofia

   Hvor fint! Mange tak for informationen om vor fine keramik og Sally.
   Tusen takk.

   Mvh Susanne

   Slet