tirsdag den 11. april 2017

Vårdcentral og Öland

I dag fik vi en lidt anderledes morgen her i Sverige end vi havde planlagt. I går, efter vores tur til tranerne, klagede Mille over ondt i højre øre. Og her til morgen væskede øret og det venstre gjorde også ondt. Hun var desuden var mærkbart præget af smerter og Panodil hjalp desværre ikke. Derfor bad jeg hotellets reception om at hjælpe os med at søge læge. De var meget effektive og snart efter havde jeg et nærtliggende Vårdcentral (lægehus) i røret. Efter en del snakken frem og tilbage på engelsk/dansk/svensk med en sød dame, blev Mille oprettet i det svenske sundhedssystem med svensk cpr.nummer og det hele, og så fik vi en konsultationstid inden for en time.
Vi fik derfor hurtigt pakket sammen og tjekket ud og kørte til lægehuset, hvor Mille blev tilset af den meget rare læge Ulf. Han konstaterede hurtigt, at hun havde dobbeltsidet mellemørebetændelse og udskrev straks penicillin til hende. Han kunne desuden oplyse, at Panodil ikke virker på betændelsessmerter, men at man i stedet skal anvende Ibuprofen (note to self). Så vi strøg til det nærmeste apotek og købte medicin, som Mille straks fik. Kort tid efter havde hun det meget bedre og var klar på sjov og ballade igen.
Vi forlod derfor Karlskrona og kørte nordpå mod Öland, som var dagens destination. Efter at være kommet over den 6 km lange Ölandsbron, valgte vi at køre sydpå.
Her gjorde vi holdt i byen Mörbylånga, hvor vi fandt en superhyggelig café, hvor vi spiste en god frokost.
Derefter gik turen videre forbi mange af de smukke, karakteristiske stubmøller og de mange fortidsminder. Vi så også det store steppeagtige landskab, Stora Alvaret, som præger den sydlige del af øen.
Vi rundede øens sydligste punkt, som markeres af fyret Lange Jan. Alleryderste så vi sæler i det fjerne, som solede sig på stenene.
Vi kørte op igen langs den østlige kyst, krydsede over og tog broen tilbage til byen Kalmar, som vi kørte igennem inden turen gik vestpå mod vores hotel i Växjö. Her tjekkede vi ind på et godt værelse med udtrækskøjeseng til pigerne og kørte derefter hurtigt ind til centrum og spiste aftensmad inden vi skulle bowle, noget jeg havde bestilt hjemmefra. Rasmus vandt ikke overraskende overlegent. 
Vi har haft endnu en superdag i Sverige omend den startede lidt uventet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar