søndag den 28. maj 2017

Glasgow


I dag har vi været i Glasgow det meste af dagen. Vi tog Citylinkbussen kl. 08.55 og var fremme i Glasgow kl. 10.15. Vi gik direkte (eller, efter efter par omveje...) til The National Piping Centre, hvor vi købte billetter til en rundvisning. Rundvisningen endte med, at vi fik lov til at prøve at spille på sækkepibe. Det er ikke nemt kan jeg afsløre. Se en video (på eget ansvar!) af os spille HER
Det var supersjovt at prøve og vi har nu fået kæmperespekt for dem der virkelig kan spille på sækkepibe!
Vi gik bagefter en tur ad Buchanan Street, som er et handelsstrøg, og fortsatte til George Square, som betragtes som byens centrum.
Kl. 13 havde jeg bestilt bord på The Willow Tea Room, som er en tesalon anlagt omkring år 1900. Vi bestilte en omgang Afternoon Tea og fik te, sandwich og lækre kager.
Da vi kom ud på gaden igen begyndte det at regne. Først lidt, så meget (det er vel Skotland!). Vi havde paraplyer med, men måtte søge ly i en romersk-katolsk kirke der lå ved floden Clyde, som vi havde gået over og tilbage igen. Vi sad andægtigt i kirken lige præcis til det holdt op med at regne(!) Vi fortsatte mod Glasgow Cathedral som er et sjældent eksemplar på en næsten komplet, original 1200-tals kirke. Jeg bliver altid voldsomt imponeret når jeg oplever en gotisk katedral. Sikke et mesterværk! Vi var så heldige, at der var prøvekoncert i kirken da vi var der. Det gav besøget en flot lydkulisse. I kirken er Glasgows skytshelgen Skt. Mungo forøvrigt begravet.
Bagefter gik vi over til den nærtliggende kirkegård kaldet Nekropolis. En meget spektakulær kirkegård, der består af 3500, nogle meget store, gravmæler fra 1800-tallet. Der er gennem tiden begraver ca. 50.000 mennesker på kirkegården, der ligger højt over byen. Et meget flot sted. På turen tilbage til busstationen gik vi ind i butikken Poundland, hvor stort set alle varer koster 1 £ (8,69kr). Da jeg havde svært ved at tro på det, spurgte jeg et par ældre damer om det virkelig kunne passe. Det bekræftede  de, så vi begyndte ellers at proppe i kurven. Jeg købte bl.a. en selfiestang som vi afprøvede på busstationen inden vi kørte tilbage til Edinburgh kl. 17.15.
Efter et kort ophold på hotelværelset, gik vi på den indiske restaurant The Spice Pavilion, som jeg nys havde fundet på app'en Foursquare (som er en supersmart restaurantapp). Vi spiste os mætte i herlig indisk mad inden vi gik en god, lang aftentur i det pulserende natteliv.
Vi havde dog ikke lyst til at feste, så vi gik tilbage til hotellet ved 22.30tiden efter endnu en fabelagtig dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar