mandag den 24. juli 2017

Hanstholm
I dag startede Rasmus og jeg dagen med at fortsætte ferie-løbestilen og vi løb derfor en morgentur på fem kilometer. Turen startede med en lang strækning ned ad bakke mod vandet. Godt godt. Derefter insisterede Rasmus på at løbe en kilometer på stranden. Det var supersmukt sagde han. Det så jeg ikke meget af, da jeg var mere optaget af ikke at skvatte i sand, sten og kabler fra havbådene. Den sidste kilometer gik op ad bakke. Pyh altså! Men det gik da og man fortryder jo aldrig en løbetur. Efter et bad, morgenmad (med velfortjent gibbernakker) og madpakkesmøring kørte vi sydover. I dag ville vi opleve noget der er mange af på denne egn: bunkere!
Vi startede dog med at køre til Torup Strand for evt. at få et glimt af Gutterne på Kutterne. Men, da det regnede meget valgte vi at køre igen. Vi gjorde i stedet holdt ved Det Nationale Testcenter For Store Vindmøller, hvor vi kom helt tæt på nogle vindmøller med en højde på næsten 200 meter. Nogle store krabater. Jeg var overrasket over hvor lidt lyd de lavede (i forhold til, at der altid er så stor polemik over vindmøllelarm).
Vi kørte videre til kysten ved Vigsø, hvor vi havde læst at der lå en masse bunkers langs kysten. Det gjorde der også. Men igen stoppede regnen os i at se nærmere på dem. I stedet kørte vi til Hanstholm, hvor vi tilbragte dagen i Museumscenter Hanstholm. Museet ligger i et bunkersanlæg fra 2. verdenskrig. Et såkaldt kystbatteri, som med sine fire 38 cm kanoner skulle forsvare indsejlingen til Kattegat i samarbejde med et tilsvarende batteri i Kristianssand i Norge. Kanonerne havde hver især en rækkevidde på 55 km! Det var er superinteressant museum der både skildrede livet som soldat i et bunkeranlæg, viste ingeniørkunsten bag opførelsen af disse ret imponerende anlæg samt udstillede en del artefakter fra krigens tid. Inden vi kørte videre tog vi en tur rundt i museets lille tog, som forbandt kanonstillingerne.
Vi kørte en tand længere sydpå til Klitmøller, som i surferkredse er kendt som Cold Hawaii. Navnet skyldes at dette område omkring Klitmøller har nogle særlige vindforhold, der minder om dem på Hawaii og som er særligt gunstige for surfere.
Vi så da også surfere, kitesurfere og paddleboarders i fuld sving.
Sidst på eftermiddagen kørte vi hjemad igen og lavede god aftensmad. Om aftenen hyggede vi os med banko og Irish Coffee og pigerne tog et laaaangt bad i spa'en.
I morgen går turen nordpå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar