torsdag den 6. juli 2017

Hjemmestrikket Mads Nørgaard sweater


For noget tid siden forelskede jeg mig i et sweater-strikkekit og selv om, at jeg her i 2017 egentlig kun havde tænkt mig kun at strikke i garn fra lageret, købte jeg det! (og siden da en del andet garn, fristelserne er simpelthen for store).
Sweateren er en hjemmestrikket udgave af en af Mads Nørgaards damesweatere (Originalen hedder Iceland Kimi Sweater). Mads Nørgaard har givet virksomheden Knithouse Denmark lov til at lave (og sælge) en opskrift til sweateren, da hele Knithouse Denmarks overskud går til Red Barnet.
Jeg købte strikkekittet (=garn + opskrift) i midten af maj måned og gik straks i gang. Sweateren er hurtig at strikke, da den strikkes på forholdsvis store pinde. Jeg synes, at opskriften var svært at forstå, det var ligesom om at man over- og dobbeltforklarede og det forvirrede mig en del. Jeg måtte også pille et helt ærme op, da jeg ikke fik overholdt strikkefastheden. Jeg gik derfor en pindestørrelse op.
Jeg er supertilfreds med resultatet og glæder mig til at tage den i brug til efteråret.

Opskrift: Fra Knithouse Denmark
Model: "Mads Nørgaard damesweater
Størrelse: M. 
Garn: Peruvian Highland Wool fra Filcolana
Pind: Strømpe- og rundpind 4 og 5 (jeg måtte bruge 5 og 6 for at ramme strikkefastheden bedst muligt).
Mærkat: "madebySus 2017" fremstillet og købt hos Ikast Etiket
Sværhedsgrad: Nem
Tips: Opskriften er altså en smule forvirrende og giver ikke umiddelbart helt mening når du læser den på forhånd. Jeg har engang læst at "En strikkeopskrift skal ikke læses, men strikkes". Personligt foretrækker jeg at læse OG strikke den.


1 kommentar: