tirsdag den 4. juli 2017

Lavendel bouteilles

Eller Lavendelflasker som det vist kan oversættes til på dansk. Jeg har rigtig mange lavendler i sommerhuset og godt for det, for jeg elsker lavendler. Jeg synes både at de er rigtig smukke og at de dufter skønt. Jeg har høstet en del lavendler de sidste par weekender, som jeg vil tørre. Planen er, at pigerne og jeg skal sy små duftposer med lavendel i. Det skulle være godt mod bl.a. møl i striktrøjer, som jeg jo efterhånden har et pænt lager af.
Jeg faldt over en opskrift på en anderledes form for duftpose, nemlig en såkaldt Lavendelbouteilles, hvor man ved hjælp af satinbånd indkaplser lavendelblomsterne i deres egen stilk. På den måde forhindrer man at de drysser.
Jeg synes at det var superhyggeligt at lave, omend pølsefingrene kom på overarbejde med fletteriet.
Resultatet blev helt ok af et første forsøg at være.
I stedet for at lave en kluntet beskrivelse af fremgangmåden vil jeg i stedet linke til en (fransk) video, der viser metoden. Det skal lige nævnes, at man skal bruge et ulige antal blomster for at få fletningen til at gå op.
Se videoen HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar