torsdag den 3. august 2017

Hövding
Jeg har nu i et års cyklet til og fra arbejde alle de dage forholdene tillader det. Det er sammenlagt blevet til mere end 2000 km i sadlen. Jeg cykler jo bare på min røde damecykel med kurv for og bag, så intet fancy der. Jeg har med årstidernes skiften udbygget min cykelgarderobe, da forskelligt vejr kræver forskelligt grej. Jeg har anskaffet mig nogle lange bukser, et par handsker, en jakke og en refleksvest til vintersæsonen og her om sommeren cykler jeg bare i løbetøj og skifter så tøj på arbejdet.
Jeg cykler ALTID med cykelhjelm. Jeg synes ikke helt jeg kan komme udenom det, når vi nu forlanger det af ungerne. Det generer mig ikke det mindste, hvis nogen synes, at det ser fjoget ud med cykelhjelm. Personligt synes jeg at det ser mere fjoget ud med et åbent kraniebrud.
Jeg vil dog indrømme, at min cykelhjelm er lidt varm at køre med og skaber lidt udfordringer ift. mit lange hår, som jeg oftest har i en knold på hovedet. Men altså, det er jo to minimale problemer kan man sige ift. det sikkerhedsmæssige aspekt.
Men faktisk er der kommet en cykelhjelm på markedet, der kan afhjælpe disse problemer. Det er en svenskproduceret hjelm ved navn "Hövding". Den adskiller sig fra en traditionel cykelhjelm ved at den ikke skal spændes på hovedet, men i stedet lynes om halsen som en krave. Dette fordi at den faktisk fungerer som en airbag, der udløses ved uheld, hvor du er i fare for at slå hovedet. Styrter du, udløses airbagen på 0,1 sekund og en stor, hvid hjelm pustes op og beskytter dit hoved.
Man ser formentlig noget fjollet ud med en stor, hvid ballon omkring hovedet, men jeg satser ikke på, at det bliver aktuelt. Det er lidt som med en brandforsikring, man håber jo aldrig på at få brug for den. Og igen, det ser stadig dummere ud med kraniebrud.
Udover at være revolutionerende ift. udformningen, vinder Hövding også alle tests. Ifølge et studie på Stanford University yder Hövding otte gange mere beskyttelse end en traditionel cykelhjelm.  
Jeg har nu, efter laaaang tids tilløb, købt mig en Hövding! Grundene til at jeg har overvejet det så længe er: 1. Prisen! Den koster omkring 2000 kroner. 2. Den virker kun én gang, altså ét styrt! 3. Komforten!
Ja, det med prisen kommer man ikke uden om. Jeg har holdt øje med prisudviklingen og har konstateret, at prisen ligger fast omkring 2000 kr +/-. Jeg har derfor sluppet slanterne og købt hjelmen på nettet, hvor den er billigst.
Det med at den kun virker én gang, siger jo sig selv i og med at det er en airbag. En traditionel cykelhjelm virker også kun én gang, styrter du med den, er den kaput. Problemet er blot at Hövdingen er så dyr. Men, de fleste forsikringsselskaber dækker Hövding og har du en høj selvrisiko, kan du også tegne en forsikring mod det.
Det sidste punkt, komforten, har jeg ruget længe over. For, man kan ikke umiddelbart få lov at prøvekøre en Hövding et par dage inden man beslutter sig. Og tænk, hvis man bare ikke kan holde ud at have kraven på. Jeg har prøvet den i forskellige størrelse hos diverse cykelhandlere, men det giver ærligt talt ikke det korrekte indtryk at have den på stående i 10 sekunder. Jeg var dog så heldig at få en ny kollega der ejer en Hövding og jeg fik lov til at cykle en god, lang tur med den. Jeg kunne konstatere, at den er mere behagelig at have på, når du cykler med den frem for at stå eller gå med den.
Så, nu er jeg Hövdingejer og håber aldrig, at jeg vil opleve, at den kommer i brug. Men det føles godt og trygt at cykle med den.
Læs mere om Hövding HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar