onsdag den 18. oktober 2017

Road Trip - Paris dag 02

I dag startede morgenen med, at vi sov helt til kl. 08. Vi stod op og tog os god tid til at tilberede og indtage morgenmaden. Rasmus og jeg indtog den sidste kop morgenkaffe på altanen, mens vi planlagde dagen.
For at udgå at kører os selv helt flade, købte vi billetter til metroen og tog den ud til Triumfbuen. Her var der ingen kø, så efter ganske kort tid stod på på toppen og skuede igen ud over Paris.
Derefter gik vi ned af Champs-Élysées, hvor vi shoppede en smule og købte frokost, som vi spiste på en bænk i Jardin de la Nouvelle France. Vi gik så videre ned til Concordepladsen, hvor vi beundrede den mere end 3.300 år gamle egyptiske obelisk og det flotte vue helt ud til La Défense.
Vi satte os en stund ved et bassin i Jardin des Tuileries inden vi gik over til Louvre og den store glaspyramide.
Vi tog derefter en metro hjemad og gjorde et stop hos en bager og købte fire lækre kager som vi tog med hjem og spiste i lejligheden. Efter et par spil Uno og lidt afslapning, var vi på farten igen.
Vi gik igennem Jardin du Luxemburg, som ligger lige overfor vores lejlighed. Her var der liv og glade dage. Der blev spillet tennis, der blev slikket sol, børn legede på legepladsen og de voksne spillede petanque. Bare herligt!
Vi gik videre mod vores destination - Katakomberne. Vi stod i kø i omkring 20 minutters tid inden vi blev lukket ind og ned i mere end 20 meters dybde. Her, i tunneler fra gamle kalkstensbrud, ligger der tusinder og atter tusinder af skeletdele sirligt arrangeret i mønstre fordelt ud over mange kilometer.
Skeletdelene stammer fra overfyldte bykirkegårde, som man i 1700tallet besluttede at flytte til katakomberne.
Det er virkeligt et bizart syn, men også en fed oplevelse.
Da vi kom op igen, havde mørket sænket sig og vi tog metroen hjem.
Pigerne skyndte sig at fylde badekarret og Rasmus og jeg fyldte rødvinsglasset og påbegyndte tilberedningen af aftensmaden. Vi fik også tid til at nyde et glas vin på altanen, tænk sig i korte ærmer kl. 20.30 d. 18. oktober! Vi er SÅ heldige med vejret.
Nu, kl. 22.30 er gassen gået af ballonen og vi er krøbet til køjs. I dag har vi "kun" gået 21.000 skridt svarende til 15,6 km. Så er kagen vist også forbrændt!
Bonne nuit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar