lørdag den 9. december 2017

Kaffefrakke af sælskind

For noget tid siden købte vi den klassiske Bodum Chambord stempelkande på Skibby Genbrugsplads for kun 30 kr.
Vi har gennem tiden brygget kaffe på mange forskellige måder: kaffemaskine, espressobrygger, Eva Solo kaffebrygger, stempelkander, brygning via tragt, Nespressomaskine og instant coffee. Vi gør alle tingene endnu, undtaget via espressobrygger.
I sommerhuset laver vi kaffe på Nespressomaskine og via tragt. Hjemme er det på Moccamaster og instant coffee via vores Quooker.
Og nu altså også, igen, på stempelkande. Det er superlækker og skoldhed kaffe man får på den måde.
Eneste ulempe er, at kaffen bliver hurtigt afkøles i kanden. Derfor tænkte vi at ønske os en kaffefrakke til kanden i julegave. Men, jeg kunne ikke slippe tænker om at lave en selv. Jeg overvejede at strikke (og valke) en af uld, men så slog det mig at jeg kunne lave den af sælskind.
Jeg har meget længe gemt på en lille sælskindsvest, som børnene ikke bruger mere og som jeg ikke kunne nænne at skille mig af med pga. af det lækre skind. Derfor har den bare ventet på et gør-det-selv-projekt og det blev altså i dag.
Jeg havde en idé, som umiddelbart var ret simpel. Jeg ville lave kaffefrakken i ét stykke og holde den sammen med elastiktråd og en knap.
Jeg målte kanden op og lavede en skabelon som jeg klippede sælskindet ud efter. Derefter monterede jeg en kraftig tøjelastik gennem to små huller, og fastgjorde elastikken med to knuder på bagsiden. Så syede jeg en smuk knap af moskushorn (som jeg købte i Grønland) på og satte min navneetiket på og så var kaffefrakken klar til brug. Jeg tænker faktisk, at sælskind er ret velegnet til dette formål, dels er det varmt og isolerende og dels gør skindets lidt ru bagside, at det bliver siddende på kanden. 
Jeg er meget tilfreds med resultatet og synes at den er blevet smuk. 
Det er også ret tilfredsstillende at genbruge noget man har gemt på længe. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar