søndag den 25. februar 2018

Farvel til Prins Henrik

Sidste søndag trodsede min mor og jeg vinterkulden og tog ind til København for at deltage i et sidste farvel til Prins Henrik, der jo døde d. 13/2-18.
Vi tog S-tog og bus ind til byen og mindre end en halv time fra vi tog hjemmefra, befandt vi os i køen til Christiansborg Slotskirke, hvor Prins Henrik lå Castrum Doloris. Klokken var 11.40 da vi stillede os i en allerede lang kø. Vi kunne dog se, at køen voksede hele tiden og ikke længe efter var den dobbelt så lang.
Vi stod i kø i godt og vel 1 1/2 time inden det var vores tur til at defilere rundt om kisten. Det var en meget stemningsfuld og rørende oplevelse.
På trods af, at vi havde klædt os godt på, var det en koldt fornøjelse og vi ville ind et sted og have varmen og en bid brød. Vi endte på Hviids Vinstue ved Magasin og fik tre håndmadder og en Irish Coffee at styrke os på.
Derefter købte vi en buket blomster og gik til Amalienborg og lagde den i blomsterhavet foran Dronningen og Prins Henriks hjem. Vi sluttede af med at stille os i kø ved Det Gule Palæ, hvor vi kort efter skrev en hilsen i kondolancelisterne. Jeg skrev kort og godt: "Henrik, du var sgu go´ nok". For det var han. Også selv om at han engang imellem trådte i spinaten. Det gør vi alle jo, det larmer bare meget mere når man er kongelig.
Her i familien har vi meget sympati for Dronning Margrethe, som har mistet sin livsledsager.
Min mor og jeg havde en rigtig god dag sammen og var glade for at vi tog derind for at vise vores deltagelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar