fredag den 9. marts 2018

Kæresteweekend i Kolding
Sidste weekend var Rasmus og jeg i Kolding. Jeg havde givet ham en kæresteweekend i fødselsgave, og da jeg havde hørt ham sige "Jeg har aldrig været på Koldinghus, det er en mangel i min opdragelse", var det oplagt med et besøg på Koldinghus.
Vi startede weekenden med først at spise aftensmad hos min far i Korsør i sin nye (gamle) lejlighed, hvor han har fået indrettet sig rigtig fint.
Vi overnattede hos min mor og kørte derefter lørdag morgen mod Kolding hvor vi spiste brunch på et hotel lige overfor byens banegård.
Derefter gik vi en tur ad Koldings mange gågader og osede lidt.
Så var det tid til at besøge Koldinghus, som er et kongeslot grundlagt i 1200tallet. Det brændte i 1808 og er siden blevet nænsomt genopført. Slottet ligger vidunderligt på en høj bakke midt i Kolding lige ved Slotssøen.
Vi koblede os på en guidet tur og var meget imponeret over bygningen. Der var også en del udstillinger, bl.a. en stor sølvsamling, som uden tvivl er enestående. Vi kom dog mere for at opleve selve slottet. 
Efter at have udforsket Koldinghuset par timer, kørte vi til vores hotel (Zleeps) som lå tæt ved centrum. Her slappede vi af et par timer med en håndbajer og guf. 
Kl. 19 havde vi bestilt bord på Restaurant Over Åen, hvor vi fik en toretters tapasmenu med en god spansk rødvin til. Derefter gik vi på en irsk pub i gågaden, hvor vi drak øl og drinks og spillede backgammon. Sidstnævnte gik skidt for mig, for da vi dalrede hjemad engang efter midnat, stod det 9-2 til Ras. Jeg tager revanche en anden gang. 
Søndag morgen løb vi en 6 kilometers tur rundt i Kolding. Vi løb bl.a. langs åen, Slotssøen og Koldinghus. En meget smuk og frisk tur. Efter en meget fin morgenmad på hotellet kørte vi til Dronning Dorotheas Badstue, som er et kurbad med alskens forskellige saunaer, dampbad og bassiner. Der var også en udendørs spa og ditto sauna med udsigt over Koldinghus og Slotssøen. Der var te/kaffe samt frugt og grønt ad libitum og en fantastisk lejlighed til at slappe heeelt af. 
Efter et par timers selvforkælelse kørte vi mod Horsens, hvor Rasmus havde kig på en cykel via DBA. Han købte den til en god pris og tænk sig, det lykkedes os sgu at mokke den ind i Audien!
Vi kørte så til Korsør, hvor min mor linet op til lækker familiemiddag. 
Vi efterlod cyklen midlertidig til fordel for at kunne have ungerne med hjem. 
Jeg må sige, at jeg er ret begejstret for Kolding og kunne godt tænke mig at komme tilbage. Måske en sommerweekend?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar