torsdag den 8. marts 2018

ØlbrygningMandag d. 5/2-18 havde jeg meldt mig til et personalearrangement på arbejdet. Det var et ølbrygningskursus hos Timm Vladimirs køkken, der ligger mindre end 100 meter fra meter fra min arbejdsplads.
Vi var en del deltagere og vi havde valgt os ind på forskellige øltyper: Hvedeøl, IPA, Belgisk Brown Ale og Porter. Jeg valgte Belgisk Brown Ale, da jeg holder af det mørke øl.
Vi bryggede i henved fem timer mens vi nød en dejlig forplejning bestående af friskbagt maltbrød, pølsebord og fadøl ad libitum.
Da vi var færdige med brygningen stod vi hver især med en spand med 10 liter øl. Det havde jeg ikke forudset, så jeg ringede efter Rasmus der hentede mig og øllet sikkert hjem.
Derefter stod øllet et par uger på stuegulvet og gærede løs. Så blev det stukket om til en anden beholder og stod yderligere en uge. 
Søndag d. 25/2-18 oprandt dagen hvor øllet skulle på flasker. Jeg havde købt nogle ølflasker med patentlåg på Skibby Genbrugsplads og suppleret op med almindelige ølflasker. 
Vi fik tappet godt og vel 7 liter øl på flasker og fik kapslet dem med grej, som vi fik med hjem fra Timm Vladimir. Jeg døbte mit øl mØLLER og lavede nogle simple etiketter (fra Søstrene Grene). 
Nu står øllet atter på stuegulvet og karbonerer. På søndag skal det i kælderen og stå en måneds tid tænker jeg. 
Og så kommer det spændende øjeblik, hvor det vil vise sig om øllet smager godt og har en passende mængde kulsyre. 
En rigtig fed proces. Og hvis det bliver en succes, så brygger jeg noget mere. Vi fik nemlig en masse ølbrygningsgrej med hjem. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar