søndag den 20. maj 2018

Færøerne 2018 - dag 3I dag har vi virkelig oplevet storslået og smuk natur! Næsten tårefremkaldende må jeg sige.
Efter morgenmaden kørte vi ad en helt utrolig smuk højfjeldsrute fra Tórshavn og via den undersøiske tunnel (Vágartunnelen fra 2002) til øen Vágar.
Vores første stop var i byen Sandavágur, som har en meget smuk kirke. Vi lånte toiletter i kælderen og kunne høre, at der var gudstjeneste i gang oppe i kirken. Færøerne er et ret religiøst land og dagen i dag, 2. pinsedag er en stor helligdag for mange.
Vi kørte derefter er en usædvanligt knoldet og ret og slet elendig vej og til en sti, der, til fods, ledte os til en pragtfuld udsigt til Trøllkonufingur (troldkonefingeren) som er en karakteristisk klippeformation.
Vi forsatte mod vest langs Sørvagfjorden og nød synet af bl.a. øen Mykines. Pludselig endte vejen i en ensporet tunnel gennem bjerget til bygden Gásadalur (Gåsedalen). Der var ikke andet for end at begive sig ind i den. Det gik heldigvis uden problemer og vi blev belønnet til fulde på den anden side. Der ventede det mest pragtfulde landskab man kan forstille sig og vi måtte nærmest knibe os i armen. Her ses bl.a. vandfaldet Múlafossur, der falder udover klippekanten.
På turen tilbage fra Gásadalur kom vi forbi et stort felt af Team Rynkeby cykelryttere.
Vi kørte direkte til Streymoy og mod byen Vestmanna, hvor vi kl. 14.15 sejlede ud i Atlanterhavet og så fuglefjeld fra søsiden. En helt utrolig skøn og smuk sejltur, der vist var lidt barsk for de ikke-søstærke. Flere måtte "ofre sig". Min mor og jeg stornød turen og havde endog mave til at aftale en omgang kaffe og kage efter sejlturen.
Vi vendte hjem til lejligheden sidst på eftermiddagen og slappede af en kort stund inden vi gik ud og spise på restaurant Angus Steakhouse (en slags miniudgave af Jensens Bøfhus). Vi blev godt mætte og slentrede hjem igen hvor vi lavede dessert og Irish Coffee.
Dagen i dag bliver svær at slå i forhold til smuk natur. Vi var også utrolig heldige med vejret, en stor kontrast til i går.
I morgen venter nye eventyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar