lørdag den 9. juni 2018

Dubai - et strikket sjal

I starten af maj blev jeg færdig med et strikkeprojekt, som jeg i årevis gerne ville lave. Nemlig det store trekantssjal Dubai.
Ifølge opskriften skal sjalet strikkes frem og tilbage. Men pga. af de lange vrang- og mønsterpinde valgte jeg (som mange andre strikkere) at strikke sjalet rundt på rundpind og til sidst sy og klippe op og strikke en kant, der skjuler klippekanten.
Jeg har strikket sjalet i to garner jeg havde på lager: en sort uld/bomuldsblanding og en hvid ren uld. Så det var "perfekt timing" at have det færdigt i den varmeste maj nogensinde!
Da min mor og jeg rejste til Færøerne, kastede jeg sjalet i kufferten i sidste øjeblik inden vi tog afsted. Det blev jeg glad for, for jeg havde det på hver dag på Færøerne, hvor temperaturen lå mellem 8-12 grader.
Tørklædet minder meget om et traditionelt partisanertørklæde og ikke mindst om det populære (og rasende dyre) Lala Berlin tørklæde.
Man kan ikke beskylde Dubaisjalet for at være en kopi af Lala Berlin, for opskriften på Dubai findes i Susie Haumanns bog "Around" fra 2013.
Sjalet var sjovt at strikke, selv om de 575 masker virkede lidt overvældende. Heldigvis går det hurtigt med indtagningerne og strikker man rundt, er det udelukkende retmasker.
Måske kunne jeg finde på at strikke endnu et engang? Jeg har set, at der er nogle, der har strikket det i ensfarvet og i stedet strikket mønsterdelen i vrangmasker. Det er (også) utroligt flot (#heidisgodeide)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar