søndag den 17. juni 2018

Overnatning i shelter

I går formiddag pakkede vi Mazdaen med madrasser, soveposer, trangia, myggebalsam og en del andre ting, og kørte mod Holstebro i Vestjylland. Her skulle vi nemlig overnatte i shelter i Ølgryde Plantage.  
Jeg havde booket shelteret på Naturstyrelsen hjemmeside for ca. 1 1/2 måned siden og nu oprandt dagen altså.  
Vi må indrømme, at humøret sank stille og rolige på vej der over, for det regnede uafbrudt. Men, da vi ankom til shelteret omkring kl. 16.30 var det netop 
stoppet med at regne. 
Vi fik os hurtigt indlogeret i det fine shelter, hvor der sågar var (muld)toilet og vandpost i nærheden. 
Kl. 18 hørte vi Danmark vinde deres første VM-kamp på vores medbragte transistorradio og derefter tændte vi bål på bådpladsen og lavede aftensmad. Vi stegte pølser og brød til franske hotdogs og vi lavede også pandekager og popkorn (på trangia) og lavede S'mores og kogte vand til kaffe på bålet. 
Ca. 23.15 lagde vi os til ro og var spændte på, om vi ville høre ulvehyl om natten. Shelteret ligger nemlig midt i "Ulveland" og var årsagen til, at jeg havde valgt netop dét shelter. Et lille ekstra spændingsmoment til det at overnatte i det fri. 
Vi hørte dog ikke en lydt (helt bogstaveligt talt) før næste morgen, hvor vi vågnede til solskin og fuglefløjt. Vi havde alle sovet overraskede godt. 
Morgenmaden bestod af kaffe, kakao og juice samt panderistet brød. Derefter pakkede vi hurtigt sammen, da vi havde opsnappet, at der var regnvejr på vej. Og ganske rigtigt, kl. 09.10, da vi sad i bilen begyndte det at regne. 
Vi besluttede os for at køre vestover for at gå en tur ved Vesterhavet, nu hvor vi var på egnen og klokken ikke var mere. Da vi ramte Thorsminde skinnede solen og vi parkerede ved Strandingsmuseet gik ud til vandet. Her begyndte vi at lede efter rav, da vi kunne se en lokal gøre det samme. Med held. Vi har også heldige, vi fandt alle fire flere stykker rav og vi endte med at hjemtage hele 26 stykker af forskellig størrelse. En fed oplevelse! 
Derefter kørte vi østover og var hjemme omkring kl. 17 efter en helt suveræn weekend. Det er ikke sidste gang vi tager på sheltertur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar