onsdag den 25. juli 2018

Kullen
Onsdag havde vi besluttet, at vi ville tilbringe dagen hinsidan. Vi kørte over broen til Sverige og derefter nordpå mod vores destination: Kullen!
Kullen ligger ca. 50 km nord for Helsingborg og er et forbjerg, der på mange måder minder lidt om vores eget Røsnæs. På Kullen ligger der mange små byer, der især er populære om sommeren.
Vi parkerede på en p-plads tæt ved Kullens yderste punkt og nød den storslåede udsigt over et blikstille Kattegat. Også i dag var det en strålende sommerdag med temperaturer op mod de 30 grader. Vi havde håbet på en lille brise, men det var der ikke meget af trods beliggenheden.
Vi spiste vores frokost med feriens flotteste udsigt. Nemlig på et bord/bænkesæt højt oppe med fri udsigt til vandet dybt nede.
Efter frokost begav vi os på vej mod Silvergrotten, som der blev skiltet mod. Hvad. Vi ikke vidste på det tidspunkt var, at det blev en regulær klatretur i klipperne både ned og op. Imponerende nok klarede begge bedstemødre turen i fin stil iført sandaler og rygsæk.
Silvergrotten var nok lidt af en fuser efter den hårde tur derned. Det var en 15 meter lang og 2 meter bred sprække. Hvad vi (heller) ikke vidste på det tidspunkt var, at Silvergrotten ikke er en grotte, men en menneskeskabt grubegang. I 1561 opdagede man nemlig en sølvåre på stedet og begyndte et projekt for at udvinde sølvet. Det er grubegangen et levn fra. Omkostningerne fra udvindingen var dog højere end forventet og projektet blev derfor lukket ned. Tilbage står nu Silvergrotten.
Godt mør af klatreturen og varmen hoppede jeg i vandet og tog en forfriskende dukkert inden turen gik op igen.
Vi sluttede af med at runde fyrtårnet og det tilhørende ishus inden vi kørte til den nærliggende lille by Lerhamn, hvor vi alle fik en dukkert inden turen gik hjem til Danmark igen.
Her blev der atter fyret op i grillen og vi nød endnu en aften på terrassen med kølig vin og hygge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar