mandag den 10. december 2018

Weekend i Lund

Jeg ville så gerne en tur til Sverige og havde egentlig Göteborg i kikkerten. Men, det tager mere end 3 timer at køre dertil, så det kræver lidt mere end en weekendtur synes jeg. Derfor faldt valget på Lund, en domkirke- og universitetsby lidt nordøst for Malmø.
Vi kørte hjemmefra ca. 16.15 og mindre end en time senere stod vi i vores lejede Airbnb lejlighed i Lund. Vi tjekkede hurtigt ind sammen med vores flinke vært Roman, og gik derefter ned i Hemköp og handlede ind til aftensmad, morgenmad samt, naturligvis, lösgodis.
Lørdag d. 8. december, var det Rasmus fødselsdag og vi lavede god morgenmad og hyggede med gaver inden vi gik ud for at udforske Lund.
Vi var i et par genbrugsforretninger, inden vi besøgte en af Sveriges største turistattraktioner - Domkirken. Man må sige, at den er imponerende. En kæmpestor kirke og meget smuk kirke grundlagt i 1100tallet.
Derefter slentrede vi rundt og endte på den mest specielle og hyggelige café vi nogensinde har været på.
Vi shoppede en del inden vi gik tilbage til lejligheden og slappede af et par timer.
Kl. 20.15 havde vi booket bord på Restaurant Ved i centrum, hvor vi spiste en lækker fødselsdagmiddag.
Søndag morgen løb vi alle en 5 km tur inden vi spiste morgenmad og forlod lejligheden. Vi brugte derefter et par timer i badelandet Högevall, som er en slags mini-Lalandia. Vi sluttede vores Sverigestur af med at tanke op på lösgodis inden turen atter gik mod Danmark efter en fantastisk weekend hinsidan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar