søndag den 6. januar 2019

Varme vanter i restegarnJeg har i juleferien hygget mig med at strikke et par varme vanter. Jeg har strikket et par efter samme opskrift før (http://www.johansensjournaler.dk/2014/05/luffer-til-lager.html) og har brugt dem en del. 
Det er et hyggeligt og overskueligt projekt, og så kommer man af med noget restegarn. Jeg har dog stadig en hel del af det skønne islandske uld, så jeg kunne godt finde på at lave endnu et par. Jeg pønser på at lave et par med en knaldrød bundfarve. 
Maja vil også gerne have et par, så det er bare om at komme i gang. 

Opskrift: Védís Jónsdottir fra bogen "Islandsk Strik" (2013)
Model: "Handtak" s. 113.
Størrelse: Dame
Garn: Létt Lopi - rester i alle regnbuens farver
Pind: strømpepinde 3 1/2 og 4 1/2
Tips: Jeg har ændret lidt i indtagningerne på selve luffen for at undgå at luffen bliver for spids. Jeg har taget ind på hver omgang når der er 12 m tilbage.
Jeg har desuden undladt p 13 og 14 på tommelen, da den ellers ville blive for lang.
Jeg har valgt at strikke med to tråde i både vantens og tommelens top, da det jo er her man bliver koldest. I opskriften strikkes der her kun med én tråd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar